Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Blaasstenen

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Petnostics Blaasstenen Test Strips Hond & Kat

Blaasgruis en blaasstenen zijn vooral bij katten een vaak voorkomend problemen omdat zij van nature onvoldoende water drinken. Maar ook honden kunnen last krijgen van blaasstenen, waarbij de mineralen uit het voer onvoldoende worden weggespoeld en neerslaan in de blaas.

Met de Petnostics Blaasstenen Test Strips voor honden en katten test je eenvoudig de urine van je huisdierop de zuurgraad (pH-waarde) en andere parameters. Dit geeft duidelijkheid over eventuele kristalvorming in de urine, de eerste fase van blaasgruis.

De Petnostics Blaasstenen Test Strips voor honden en katten zijn eenvoudig thuis te gebruiken:

  • Vang de urine van je huisdier op. Voor een hond gebruik je daarvoor de de uitschuifbare Petnostics Urine Collector, voor een kat de speciale Petnostics kattenbak korrels met pipet.
  • Als de urine in de testbeker zit, doop je de teststrip erin en plaatst die op de scan-kaart
  • Het resultaat wordt geanalyseerd door de Petnostics-app, die je gratis download in de App Store of Google Play Store.

Zelf de urine van je huisdier testen met de Petnostics Blaasstenen Test Strips op aanwezigheid van blaasgruis of blaasstenen is altijd zinvol. In het bijzonder geldt dat voor katten, die te weinig water drinken. Maar ook als je kat of hond eerder blaasgruis of blaasstenen heeft gehad, kun je met de test herhaling voorkomen. In de Petnostics app kun je de testresultaten opslaan en zo de waarden op langere termijn volgen. Dat is eveneens een goede ondersteuning tijdens de behandeling tegen blaasstenen door de dierenarts.

Let op: de Petnostics Blaasstenen Test Strips vervangen nooit de bezoeken aan de dierenarts. Als je hond of kat moeilijk plast en/of daarbij pijn ervaart, moet je direct naar de dierenarts gaan. Dat doe je uiteraard ook als je hond of kat nog geen symptomen vertoont maar je met behulp van de Test Strips afwijkingenvindt, die wijzen op blaasgruis. Bespreek jouw testresultaten met de dierenarts, die een advies kan geven voor speciaal voer om blaasstenen te voorkomen en eventuele beginnende blaasstenen kan behandelen.

De Petnostics Blaasstenen Test Strips voor honden en katten kan kristallen en blaasgruis detecteren. Dit is de eerste fase van blaasstenen, waarbij er nog geen sprake is van pijnlijke symptomen. Ingrijpen in deze latente fase zorgt ervoor dat de behandeling door de dierenarts eenvoudiger en sneller verloopt.