Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Diabetes

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Diabetes

Bij diabetes of suikerziekte is er spraken van een verstoring in de suikerstofwisseling, waarbij de alvleesklier geen of te weinig insuline aanmaakt. Dat geldt voor ons, maar ook voor huisdieren. Het bloedsuikergehalte blijft te hoog en de benodigde brandstof komt niet terecht in de lichaamscellen. Diabetes leidt, als het niet wordt behandeld, tot diverse gezondheidsproblemen en dat kan zelfs dodelijk zijn.

Er zijn twee verschillende typen, diabetes type 1 en type 2. Honden hebben meestal diabetes type 1 en katten kunnen beide typen hebben.

  • Ingeval van diabetes type 1 worden de cellen in de alvleesklier die het hormoon insuline aanmaken beschadigd of vernietigd. Dit is een auto-immuunziekte. Hoe minder deze cellen functioneren, hoe minder insuline geproduceerd worden.
  • Diabetes type 2 wordt vaak veroorzaakt door overgewicht. Hierbij wordt er wel insuline geproduceerd, maar raken de lichaamscellen daar ongevoelig voor. Daardoor kunnen zij de suiker niet goed opnemen en maken de cellen de alvleesklier op den duur ook minder insuline aan. Bij dit type diabetes is er wel insuline, maar te weinig om alle suiker in het bloed te verwerken waardoor de bloedsuikerspiegel stijgt.

Ieder huisdier kan diabetes ontwikkelen. Dat kan gebeuren op iedere leeftijd en met elk voedingspatroon of erfelijke achtergrond. Toch zijn er bepaalde risicofactoren bekend, waarvan je sommigen kunt beïnvloeden en andere niet:

  • Overgewicht en te weinig beweging
  • Hormonen, waaronder het syndroom van Cushing
  • Leeftijd en geslacht, katers lopen meer kans
  • Operatie, ongeluk of ziekte
  • Bij katten Acromegalie, een tumor in de hypofyse
  • Bij honden genetische aanleg, een verhoogd risico lopen onder andere Cocker Spaniëls, Duitse Herders, Dobermann pinchers, Golden Retrievers, poedels en teckels

Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je je hond of kat preventief testen met de Petnostics Diabetes Test Strips Hond en Kat. Ook als je huisdier al diabetes heeft, zijn deze strips nuttig om tussen de bezoeken aan de dierenarts zo nu en dan zelf de glucose- en ketonen-waarden van de urine te checken.

De levensverwachting van een huisdier met diabetes is goed, maar je zult wel regelmatig met je hond of kat naar de dierenarts moeten. Om de bloedsuikerspiegel constant te houden, kan het helpen ook zelf af en toe te testen. Met de Petnostics Diabetes Test Strips is dat eenvoudig en betrouwbaar, de dierenarts gebruikt exact dezelfde strips.

Petnostics Diabetes Teststrips zijn nadrukkelijk geen vervanging voor de dierenarts, die je ook adviezen kan geven over het dieet en beweging. De strips geven wel extra zekerheid tussen de bezoeken aan de dierenarts in.

Als de Teststrips afwijkingen aangeeft in de glucosespiegel, kun je dit dan ook direct met de dierenarts overleggen. Zo kunnen afwijkingen eerder aan het licht komen dan pas bij de volgende controle-afspraak.

Testresultaten kunnen in de Petnostics app worden opslagen. Zeker bij diabetes is het interessant om de lange termijn ontwikkelingen in de bloedsuikerspiegel in de gaten te houden. Bovendien levert dit voor de dierenarts relevante informatie op.

Petnostics Diabetes Test Strips Hond en Kat

Net als mensen krijgen steeds meer huisdieren diabetes. Vaak ligt dat aan de kwaliteit van de voeding, maar ook is er het effect van het steeds ouder worden.

Een hond of je kat met diabetes heeft een goede levensverwachting mits je de bloedsuikerspiegel constant houdt. Dat betekent dat je vaak met je huisdier naar de dierenarts zal moeten, zeker in het begin van de behandeling. De bloedsuikerspiegel is gemakkelijk constant te houden als je tussendoor zelf de glucose- en ketonen-spiegels in de urine controleert. Met de Petnostics Diabetes Test Strips kan dat heel eenvoudig en betrouwbaar

Over een kat of hond met diabetes zul je regelmatig overleg met de dierenarts hebben over het dieet en beweging. De dierenarts zal ook regelmatig de bloedsuikerspiegel controleren. De Petnostics Diabetes Teststrips kunnen dat niet veranderen, maar je kunt wel tussen de bezoeken aan de dierenarts zelf de urine van je huisdier testen. Als de Teststrip afwijkingen aangeeft in de glucosespiegel, kun je dan direct met de dierenarts overleggen. Zo voorkom je schommelingen die anders pas bij de volgende controle-afspraak aan het licht komen. Dit geeft extra zekerheid en is voor jezelf  geruststellender.

Je kunt de Diabetes Test Strips preventief gebruiken om de bloedsuikerspiegel zo nu en dan te testen. Dat is extra belangrijk als je hond of kat een verhoogd risico heeft door leeftijd, gewicht of ras. Zo kun je het signaal krijgen dat je naar de dierenarts moet, nog voordat je hond of kat symptomen vertoont. Bij diabetes geldt zeker, dat hoe sneller er wordt ingegrepen, hoe gunstiger dat is voor de behandeling en het verloop van de ziekte