Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Stank

Bekijken als Rooster Lijst

13 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

13 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Stank

Je huisdier is je huisgenoot en in veel gevallen zelfs je beste vriend. Een klein nadeel is, dat huisdieren nogal eens geurtjes verspreiden. Indringende huisdier-geuren als urinegeur of een natgeregende vacht kunnen erg storend zijn. Daarbij komt dat jij door gewenning en  de liefde voor je huisdier die geuren wel doorstaat, maar voor visite kan het echt afstotelijk zijn. Veel mensen zullen er uit beleefdheid niets van zeggen, maar in het vervolg het bezoek uit de weg gaan..

Het goede nieuws is dat die geuren heel goed zijn aan te pakken, zodat je weer volop van je hond of kat én van je visite kan genieten. We hebben het dan niet over het maskeren van de geur met een synthetisch parfum, want dat heeft ook zo zijn nadelen.

De marketing van zogenaamde geurverdrijvers en luchtverfrissers heeft ervoor gezorgd dat het chemisch parfumeren van je huis normaal gevonden wordt. Het is zelfs het symbool geworden van het toppunt van reinheid. En toegegeven, vaak is het ook echt een betere optie dan de een muffe vacht-geur of urinegeur.

Toch hebben deze producten niets te maken met het verdrijven van geur of het verfrissen van de lucht. De huisdieren-geuren worden simpelweg overstemd door een synthetisch parfum. Natuurlijke etherische oliën zijn erg kostbaar, dus de geur van bijvoorbeeld sinaasappels of bloemen wordt chemisch nagebootst. Je kunt zo’n geur lekkerder vinden dan de stank van je huisdier, het blijft een synthetisch parfum met ronduit dubieuze bestanddelen als benzeen en formaldehyde. 

Veel mensen melden dan ook dat ze deze geuren zeer storend vinden. Dat varieert van lichte irritatie tot hoofdpijn, misselijkheid, concentratiestoornissen en zelfs allergie. Denk daarbij ook aan je kinderen en de veel gevoeligere neus van je huisdier, voor wie synthetische sinaasappelgeur een ware marteling moet zijn.

Oxyfresh Geurverwijderaar

Een veel betere manier om huisdieren stank echt te verdrijven is Oxyfresh Geurverwijderaar (Oxyfresh Pet Deodorizer). Het werkzame bestanddeel hiervan is Oxygene, gestabiliseerde chloordioxide. Chloordioxide werkt middels een oxidatie-reductie-reactie, een chemisch proces waarbij stoffen elektronen aan elkaar afstaan. Zo worden ze letterlijk afgebroken en op moleculair niveau geneutraliseerd. De eindproducten van dit proces zijn onschadelijk, reukloos en volkomen veilig. Om die reden wordt chloordioxide al heel lang gebruikt voor drinkwaterzuivering.

Misschien een ingewikkeld verhaal, maar als je het principe snapt, weet je dat dit een veel betere optie is dan de geur van je huisdier maskeren met een synthetisch parfum. Je kunt Oxyfresh Geurverwijderaar niet alleen op je bank of in je gordijnen spuiten, maar zelfs direct op je huisdier.

Dr. Brite Pet Pure vochtige tissues voor huisdieren

Even een lokaal viezigheidje van je huisdier verwijderen kan uitstekend met de Dr. Brite Pet Pure vochtige tissues voor huisdieren. Heel handig als je niet je hele hond wilt wassen, maar bijvoorbeeld bij het uitlaten wel even zijn achterwerk wilt reinigen. Zoals we van Dr. Brite gewend zijn is het product 100 % natuurlijk, zowel de reinigende bestanddelen als het doekje zelf, dat volledig van bamboe is gemaakt.

Dr. Brite Pet Pure vochtige tissues voor huisdieren reinigen je dier uiteraard op een diervriendelijke manier. Er zitten geen agressieve chemicaliën als alcohol in, waar je kat of hond nog veel gevoeliger voor is dan wij.

Petz Therapy Droogshampoo voor Honden en Katten

Petz Therapy Droogshampoo voor honden en katten is een verzorgende spray die zorgt voor meer volume en veerkracht van de vacht. Het is geschikt voor honden en katten met verschillende soorten en lengtes vacht en voor dieren die last hebben van huidschilfers.

Net als andere speciale huisdieren-shampoo’s is de pH-waarde afgestemd op de zuurgraad van de dierenhuid, zodat die niet beschadigt en de natuurlijke vetlaag blijft behouden. Je kunt er eveneens een overmatige hondengeur mee wegwerken.

Petz Therapy Parfum voor Hond en Kat

Met Petz Therapy Parfum voor Hond en Kat kun je huisdieren-geurtjes maskeren en de vacht lekker laten ruiken. De parfum, die je eenvoudig op de vacht spuit is huid- en vacht-vriendelijk. Het is op waterbasis, bevat geen alcohol en is zuinig in gebruik omdat de geur

meerdere dagen aanhoudt. Er zijn 4 geuren verkrijgbaar: Beauty, Friendly, Pretty en Happy.

Het reinigen van dierenverblijven

Om je huis fris te laten ruiken is het ook belangrijk om de kattenbak tijdens het verschonen goed te reinigen en te ontsmetten. Hetzelfde geldt voor benches, vogelkooien, k knaagdieren-hokken en terraria.

OxyFresh Cage Cleaner

OxyFresh Cage Cleaner reinigt de kattenbak, een dierenverblijf of reismand op een veilige en krachtige manier. De formule Oxygene staat garant voor het neutraliseren van de geuren op moleculair niveau. Behalve dierenverblijven en kattenbakken is OxyFresh Cage Cleaner geschikt om viezigheid van harde oppervlakten te verwijderen. Het middel is geurloos, werkt snel en effectief zonder alcohol of bleekmiddel. Evenmin hebben er andere dieren moeten lijden om het verblijf van jouw huisdier schoon te houden.

Petz Therapy Schoonmaakmiddel voor dierenverblijven

Petz Therapy Schoonmaakmiddel (Clean 10%) met dennengeur reinigt bovengenoemde dierenverblijven grondig en effectief en laat een frisse dennengeur achter.

Petz Therapy Schoonmaakmiddel gebruik je verdund als schoonmaakmiddel voor de kattenbak en dierenverblijven. Onverdund kun je er geconcentreerde viezigheid mee reinigen als braaksel- en urinevlekken.

De werking is sterk genoeg voor het reinigen van professionele dierenverblijven, zoals kennels, trimsalons en dierenartspraktijken.

Oxyfresh Pet Geurverwijderaar

Voor mildere vormen van vervuiling of geuren in je bank of de hondenmand, kun je de bovengenoemde Oxyfresh Geurverwijderaar (Oxyfresh Pet Deodorizer) gebruiken. De formule Oxygene, een gestabiliseerde vorm van chloordioxide neutraliseert de stank op een veilige en reukloze wijze.