Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Oogverzorging

Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

3 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Petz Therapy Milde Oogreiniger

Hoewel bruine traanstrepen het meest opvallen bij witte honden, komen ze evengoed voor bij anderskleurige honden. Honden huilen niet vanwege emoties, zoals mensen. Maar traanvocht heeft nog een andere functie, namelijk de oogbol vochtig houden en eventueel vuil weg te spoelen. De bruine strepen onder de ogen van je hond ontstaan als er overtollig traanvocht wordt aanmaakt en/of het niet voldoende wordt afgevoerd.

Er zijn verschillende oorzaken voor overtollig traanvocht, dat niet anders dan via het gezicht een uitweg vindt. Een bekende oorzaak is Entropion, waarbij het ooglid naar binnen gekruld is. Logischerwijs veroorzaakt dit irritaties in het oog, wat overtollig traanvocht tot gevolg heeft. Entropion is in principe niet erfelijk, maar wel ras-gebonden doordat de vorm van de oogbollen een belangrijke factor zijn.

Ook hondenrassen met platte snuiten vertonen vaak bruine traanstrepen. Bij hen komt het omdat de traanbuisjes, die het traanvocht normaliter afvoeren, te nauw zijn.

Het probleem van de bruine traanstrepen is niet alleen dat het er vies uitziet. Als er regelmatig traanvocht opdroogt onder de ogen, tast dat de huid aan en kan zelfs gaan ontsteken. Dit gebeurt ook bij honden met een donkere vacht, hoewel geen bruine traanstrepen kan zien.

Voordat het traanvocht opdroogt en de huid gaat irriteren, kun je het schoonmaken. Petz Therapy Milde Oogreiniger is hier het aangewezen middel voor. Het vermindert de afscheiding van traanvocht, verzorgt de ogen en de huid daaronder en heeft een positieve werking op de traanbuis.

Heeft je hond al bruine traanstrepen, dan is de Milde Oogreiniger ook heel geschikt om die schoon te maken en de huid onder de ogen te verzorgen. Als je dit regelmatig herhaalt zullen de bestaande traanstrepen langzaam oplossen, terwijl je door de ogen te druppelen voorkomt dat er weer nieuwe ontstaan.