Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Algemene Verzorging

Bekijken als Rooster Lijst

20 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

20 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Algemene verzorging van katten

OxyFresh Pet Shampoo

Hoewel je katten doorgaans niet hoeft te wassen en zij ook veel liever zelf hun vacht schoonhouden, kunnen er situaties zijn waarin je je kat wel moet wassen. Ook al is het eenmalig, gebruik daar nooit je eigen mensenshampoo voor. Die is niet geschikt voor katten, omdat hun huid dunner is en een andere pH-waarde (zuurgraad) heeft. Als het nodig is om de vacht van je kat eens grondig te reinigen, gebruik dan altijd een speciale huisdieren-shampoo.

Een heel goede huisdieren-shampoo is Oxyfresh Pet shampoo. Die is, zoals alle producten van Oxyfresh, gebaseerd op de actieve zuurstofformule Oxygene. Actieve zuurstof kan effectief, maar veilig de vacht van je kat reinigen en ontdoen van eventuele geurtjes. Geuren worden veroorzaakt door bacteriën, die vluchtige zwavelverbindingen uit scheiden. Actieve zuurstof bestrijdt de bacteriën op een voor je kat onschadelijke manier en neutraliseert de stinkende zwavelverbindingen op moleculair niveau.

Een natuurlijk ingrediënt als citrusolie ondersteunt dit, zodat je kat na een wasbeurt fris maar toch natuurlijk ruikt. Oxyfresh Pet Shampoo kun je gebruiken voor alle soorten vachten, van kortharig tot langharig en, als je die hebt, ook voor honden en andere huisdieren.


OxyFresh Pet Oorreiniger

Oxyfresh Pet Oorreiniger zijn milde oordruppels om de oren van je kat te reinigen. Je kunt hiermee oormijt voorkomen en behandelen. Oxyfresh Pet Oorreiniger behoudt en herstelt de natuurlijke flora in de kattenoren, zodat oormijt geen kans krijgt. Heb je ook honden of andere huisdieren, dan kun je dezelfde Oorreiniger gebruiken om uitbraken van oormijt te voorkomen of te behandelen.


Oxyfresh Pet Totaalpakket

Het Oxyfresh Pet Totaalpakket is vooral handig als je behalve een kat ook een hond hebt. Het pakket bevat Oxyfresh Pet Shampoo, Oxyfresh Pet Oorreiniger en Oxyfresh Pet Spray. Deze producten zijn allen gebaseerd op een actieve zuurstofformule als belangrijkste ingrediënt. Het bestrijdt bacteriën effectief, maar veilig voor jou en je huisdieren. Geurtjes, veroorzaakt door de zwavelverbindingen die de bacteriën uitscheiden, worden op moleculair niveau geneutraliseerd.

De Oxyfresh Pet Shampoo is een ideale huisdieren-shampoo voor zowel hond als kat. Met de Oxyfresh Pet Oorreiniger kun je alle oren schoonhouden en oormijt-besmettingen voorkomen en behandelen. De Oxyfresh Pet Spray is een uitstekende geurverwijderaar voor oppervlakten zoals manden en dekens waar honden en katten op liggen.


Petnostics Startpakket Voor Katten

De Petnostics General Health Test Kit is een eenmalige gezondheidscheck voor je kat, die je eenvoudig thuis kunt uitvoeren. De testkit brengt in een heel vroeg stadium veelvoorkomende klachten aan het licht, zoals blaasstenen, uitdroging, diabetes, bacteriële infecties, bloedarmoede, leveraandoeningen en ketonen in de urine. Zo hoef je niet te wachten tot je kat symptomen van één van deze kwalen gaat vertonen. Als je snel maatregelen kunt nemen, is het ziekteverloop meestal minder ernstig en de behandeling eenvoudiger.

Het Petnostics Startpakket voor katten bevat de General Health Test Kit voor honden en katten, bestaande uit een beker en deksel met teststrip. Daarnaast is er speciaal voor de opvang van de urine van je kat Hydrophobic kattenbakvulling en een pipet toegevoegd. Voor het analyseren van de gegevens kun je de gratis Petnostics app downloaden in de App Store of Google Play Store.

De urine wordt op de volgende parameters getest:

 • Glucose
 • Proteïne
 • pH-waarde
 • Bloed 
 • Leukocyten 
 • Nitriet 
 • Urobilinogen,
 • Soortelijk Gewicht,
 • Ketonen en
 • Bilirubine.

Zo wordt de gezondheid van je kat in beeld gebracht voor er sprake is van symptomen. Dierenartsen gebruiken exact dezelfde strips om deze waarden te bepalen. Met het Petnostics Startpakket voor katten kun je op een betrouwbare manier tussen de bezoeken aan de dierenarts door de gezondheid van je kat controleren. Het Petnostics Startpakket voor katten werkt als volgt:

 1. Download de gratis Petnostics app voor je smartphone in de App Store of Google Play Store
 2. Verzamel de urine van je kat middels de speciale kattenbak korrels en het pipet
 3. Doe de urine in de beker, sluit de deksel en scan de bovenkant van de deksel met behulp van de Petnostics-app

Deze analyse waarschuwt je voor potentiële gezondheidsproblemen van je kat. De resultaten worden in de app opgeslagen, zodat je de gezondheid van je kat ook op de langere termijn kunt monitoren.

De Petnostics General Health Test Kit is geen vervanging voor de dierenarts. Als je kat duidelijke en acute gezondheidsproblemen heeft, moet je altijd naar de dierenarts gaan. En uiteraard ook als je met de Petnostics General Health Test Kit afwijkende waarden in de geteste parameters aantreft. Ga direct naar de dierenarts en laat de resultaten van de test zien.


Petnostics Hydrophobic kattenbak korrels 

Deze speciale kattenbak korrels zijn nodig om de urine van je kat op te vangen om een Petnostics test uit te kunnen voeren. Kattenbakvulling is ontwikkeld om urine te absorberen. Normaal gesproken is dat een goede zaak, alleen als je de urine moet opvangen voor een gezondheidstest is het niet erg handig. 

De speciale Hydrophobic Cat Litter absorberen de urine niet. Je vervangt de gewone kattenbak korrels met dit product en wacht tot de kat heeft geplast. Omdat de urine niet wordt geabsorbeerd kun je het met het bijgeleverde pipetje opnemen en in de Petnostics beker overbrengen. Daarna gebruik je je normale, absorberende kattenbak korrels weer.

De Hydrophobic kattenbak korrels zijn te gebruiken voor alle Petnostics gezondheidstests.


Reinigingsvloeistof voor de geslachtsdelen van je kat

Katten zijn schone dieren en houden al hun lichaamsdelen zelf schoon. Het is dan ook normaal dat een poes of kater aan haar of zijn geslachtsdelen likt. Als je merkt dat dat overmatig is, kan dat wijzen op een verstoring van het natuurlijke evenwicht op die plek. 

Om de balans weer te herstellen en de irritatie op te lossen kun je de geslachtsdelen veilig reinigen met de speciale reinigers van Petz Therapy. Deze zijn afgestemd op de uitwendige geslachtsorganen van poezen en katers.

Bij ernstige problemen, zoals overdreven afscheiding bij een poes of een zwaardere ontsteking bij de kater, ga je natuurlijk naar de dierenarts.


Petz Therapy Vulva Reiniger voor katten

De Vulva Reiniger kun je gebruiken om de vulva te reinigen en daardoor problemen van en rond de vulva te voorkomen. Ook de vacht rondom de vulva kun je ermee schoonmaken, als die verkleurd is. Omdat haar geur wordt geneutraliseerd, wordt de poes minder interessant voor katers. 


Petz Therapy Voorhuid Reiniger voor katers

Bij katers vormt de voorhuid een enkele keer een bron van irritatie en zelfs ontstekingen. Met Voorhuid Reiniger kun je de voorhuid voorzichtig reinigen om ontstekingen op die plek te voorkomen. Lichte ontstekingen kun je ook zelf behandelen met de vloeistof.


Het schoonhouden van de omgeving van je kat

Behalve je kat zelf, is het natuurlijk ook fijn om de omgeving van je kat schoon te maken. Gelukkig zijn daar veilige en prettige middelen voor.


Oxyfresh Pet Geurverwijderaar

Oxyfresh Pet Spray is, zoals alle producten van Oxyfresh, gebaseerd op de actieve zuurstofformule Oxygene. Het bevat geen schadelijke chemicaliën of parfum om geuren te maskeren, maar bestrijdt bacteriën en geurtjes op een veilige manier van binnen uit. Een goed en veilig middel om bijvoorbeeld de kattenmand fris te houden.


Petz Therapy Schoonmaakmiddel voor dierenverblijven

Petz Therapy Clean 10% is een effectief schoonmaakmiddel in spray-vorm met een prettige frisse dennengeur. Het is heel geschikt om de vlekken van braken en uitwerpselen te verwijderen, maar ook voor het grondig reinigen van de kattenbak. Ook te gebruiken voor de vloeren en ruimtes in professionele dierenverblijven als kennels, trimsalons en dierenartspraktijken.


Insect Out insectenspray

Als je kat buitenkomt kan Insect Out insectenspray hem of haar beschermen tegen ongedierte. De spray heeft voor ons een neutrale geur, die echter door insecten niet op prijs wordt gesteld, zodat ze wegblijven bij je kat. Tegen teken duurt de bescherming 4 uur en 8 uur tegen muggen en vliegen. Je kunt sprayt het eenvoudig op de vacht, die daar ook nog eens van gaat glanzen.


Instrumenten voor de verzorging van katten


TopHond Nagelschaar voor hond en kat

Katten die buiten komen houden vanzelf hun nagels kort en voor binnenkatten wordt een krabpaal aanbevolen. Als je kat daar niet zo vaak mee in de weer is, kan het nodig zijn om de nagels te knippen. Dat kan snel en veilig met de TopHond Nagelschaar, een hoogwaardige speciale nagelschaar voor dieren van roestvrij staal met scherpe bladen. 

De vorm ervan laat je precies zien waar je de nagel afknipt en voorkomt dat je in het levende gedeelte van de nagel knipt. De handvatten zijn ergonomisch ontworpen voor een goede, handige grip. Dit maakt de nagelschaar comfortabel en veilig om zelf de nagels van je kat, hond en andere huisdieren te knippen.

Petz Therapy Tekentang

Een kat die buiten loopt kan nog wel eens een teek mee naar huis nemen. Onderzoek de vacht van je kat regelmatig en kijk de huid na op vastgezogen teken. Vind je een teek, verwijder die dan zo snel mogelijk. De Petz Therapy tekentang is een effectief en duurzaam instrumentje, speciaal ontworpen om teken te verwijderen bij honden, katten en mensen.

Met een speciale tekentang kun je een teek veel beter verwijderen dan met een pincet of plastic tangetje. Die geven het risico dat je het lijf wel verwijdert, maar dat de kop van de teek in de huid achterblijft. Ook dan kan de ziekte van Lyme overgedragen worden.

De kop van de Petz Therapy tekentang staat in een hoek, zodat je teken ook van moeilijk bereikbare plekken kunt verwijderen. De tekentang heeft een ribbelig handvat voor een stevige grip. Zo kun je de teek snel en trefzeker verwijderen, zonder de huid van je kat, je hond of jezelf te beschadigen.


Petz Therapy Premium TekenKit

Teken zijn vervelende beestjes, die het hebben voorzien op het bloed van katten, honden en mensen. Dat is op zich nog niet zo erg, maar ze kunnen besmet zijn met de borrelia bacterie, die de ziekte van Lyme overbrengt. Dat is een ernstige ziekte met nare, ingrijpende symptomen die moeilijk te behandelen is. Teken moet je dus zo snel mogelijk verwijderen van je huisdieren en van jezelf.

Als je kat veel buiten in tuinen loopt, is er groot risico dat er een teek meelift. Controleer je kat daarom regelmatig op teken en verwijder ze zo snel mogelijk.

De Petz Therapy Premium TekenKit bestaat uit twee hoogwaardige tekentangen, verpakt in een kunstleren hoes. Behalve de De Petz Therapy tekentang wordt er een kleinere tang meegeleverd voor het verwijderen van de nimfen (baby teken).

Deze speciale tangen zijn veel beter geschikt om teken en nimfen te verwijderen dan pincetten of plastic tangetjes. Die geven het risico dat wel het lijf van de teek verwijderd wordt, maar dat de kop in de huid blijft zitten. De ziekte van Lyme kan ook door alleen de kop van de teek overgedragen worden.

De Petz Therapy tekentang en nimfentang hebben beiden een roestvrij stalen kop. Die staat in een hoek om de teek of nimf gemakkelijk uit de huid te kunnen wippen. Zo kun je ook bij de moeilijk bereikbare plekjes komen. De kunststoffen handvaten hebben een ribbelige structuur voor een stevige grip. Met deze TekenKit kun je teken en nimfen snel en trefzeker verwijderen zonder de huid van kat te beschadigen.

De tangen zijn uiteraard ook geschikt om teken te verwijderen uit de huid van je hond of van jezelf.