Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Vachtverzorging

Bekijken als Rooster Lijst

18 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

18 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Vachtverzorging bij katten

Katten zijn schone dieren, die dagelijks veel tijd besteden aan het reinigen van alle delen van hun lichaam. Ook de vacht wordt nauwkeurig schoongehouden en zul je zelden hoeven te wassen. In sommige gevallen is het misschien wel eens nodig, bijvoorbeeld bij een langharige kat die buiten komt. Door je kat te wassen verwijder je vuil, ongedierte,  losse haren en dode huidcellen.

In zo’n geval is jouw eigen mensenshampoo niet geschikt, ook als het maar een eenmalige wasbeurt is. Door de andere pH-waarde (zuurgraad) van de kattenhuid is mensenshampoo zelfs schadelijk. Gebruik dus als het nodig is altijd een speciale shampoo voor huisdieren. Een grondige wasbeurt met de juiste shampoo reinigt de vacht, kalmeert de huid en gaat eventuele jeuk tegen.


Goede, veilige kattenshampoo

Een “juiste shampoo” voor katten is een speciale shampoo voor huisdieren zonder schadelijke stoffen. Dit omdat je niet alleen de haren wast, maar ook de gevoelige huid. Een veel gebruikte schadelijke stof is SLS (sodium lauryl sulfaat). Dat zit overigens ook heel vaak in mensenshampoo omdat het zo lekker schuimt. SLS is een detergent, oftewel een reinigingsmiddel dat op een agressieve manier ontvettend werkt. De menselijke hoofdhuid reageert daarop door meer talg te produceren, dus vetter te worden, maar de kattenhuid raakt geïrriteerd door SLS.

Ook ontsmettende ingrediënten als alcohol, triclosan en chloorhexidine tasten de natuurlijke beschermingslaag van de huid aan.

Kunstmatige kleur- en geurstoffen zijn overbodig en kunnen bovendien zorgen voor allergische reacties, huidirritaties. Sommige kleurstoffen zijn zelfs kankerverwekkend. Goedkope, chemische geurstoffen zijn evenmin gezond en staan voor mensenproducten al langer op de verdachtenlijst. Zoals bijvoorbeeld Ftalaten, die een kunstmatige geurstof aan de zeepbasis kunnen binden, zodat de geur langer in de vacht blijft hangen. 

Daar komt nog iets bij. Net als honden hebben katten een fenomenaal reukvermogen, vele malen sterker dan dat van ons. Wat voor jou misschien een subtiel geurtje is, ruikt voor je kat ronduit verschrikkelijk. Doe dat hem of haar niet aan.


Oxyfresh Pet shampoo

Een kat zul je maar zelden in bad hoeven te doen, omdat hij nu eenmaal vele uren besteedt aan het reinigen van huid en haar. Is het een keer wel nodig, gebruik dan vooral niet jouw eigen mensenshampoo. De is niet geschikt en zelfs schadelijk voor de huid van je kat. Die heeft een andere pH-waarde (zuurgraad) heeft dan onze hoofdhuid.

De veiligste en meest effectieve manier om je kat te wassen is met een shampoo op basis van een actieve zuurstofformule.


Petz Therapy Shampoo

De huisdieren-shampoos van Petz Therapy zijn geschikt voor katten, honden en andere huisdieren. Ze bevatten geen alcohol.


Andere middelen voor een gezonde en glanzende vacht

Petz Therapy Sano Coat

Bij mensen wordt gezegd dat schoonheid van binnenuit komt. Ook katten geldt dat problemen met de vacht in veel gevallen duiden op tekorten of onevenwichtigheden in de voeding.

Bij overmatige haaruitval of een droge, schilferige huid raden we Petz Therapy Sano Coat aan. Dit bevat plantaardige oliën, die haaruitval snel verhelpen en de vacht weer laten glanzen. Je voegt dit voedingssupplement eenvoudig aan het voer toe. Er zitten onverzadigde vetzuren in, zoals de bekende omega 3 en omega 6 vetzuren, die een positief effect hebben op de stofwisseling en algehele gezondheid.


Huidverzorging voor katten

In principe verzorgen katten zelf hun huid en vacht, maar net als honden kunnen ook zij last krijgen van huidproblemen. Je merkt dat bijvoorbeeld als je kat zich vaak krabt of als er huidschilfers, wondjes of kale plekken in de vacht zitten. 

De oorzaken voor huidproblemen bij katten zijn uiteenlopend, er kan sprake zijn van een voedselallergie maar ook van vlooien die een hinderlijke jeuk veroorzaken. Terugkerende huidprobleem terwijl je kat geen ongedierte heeft, heeft een onderliggende oorzaak. Die zul je moeten opsporen en behandelen, waarvoor je in veel gevallen met je kat naar de dierenarts moet gaan.


Petz Therapy Vlono Shampoo

Als je kat onder de vlooien zit, kan een wasbeurt een oplossing zijn. Petz Therapy Anti Vlooien Shampoo is er speciaal op gericht om je kat niet alleen te wassen, maar ook langer vrij te houden van vlooien en ander ongedierte. Vlono Shampoo is geschikt voor kittens vanaf 6 weken oud.


Petz Therapy Sensitive Multi Functie Olie

Multi Functie olie kun je gebruiken als de huid en vacht van je kat is beschadigd door overmatig gekrab, bijvoorbeeld een allergie. Natuurlijk ga je ook op zoek naar waar je kat allergisch voor is, zodat je de oorzaak kunt wegnemen. Maar ondertussen kun je de huid verzorgen. 

Petz Therapy Sensitive Multi Functie Olie is rijk en verzorgend en trekt diep in de huid in. Het kalmeert en herstelt de huid door de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren. Je kunt het ook gebruiken als je kat last heeft van geïrriteerde voetkussentjes.


Petz Therapy Sensitive Crème

Deze vetvrije zalf voor huisdieren kun je gebruiken als je kat lichte, niet chronische huidproblemen heeft zoals een wondje of jeuk. Verschillende etherische oliën, waaronder aloë vera, kalmeren en helen de huid.

Petz Therapy Sensitive Crème is vetvrij en wordt goed door de huid opgenomen. Sensitive Crème bevat geen parfum en kun je behalve voor je kat ook gerust voor jezelf gebruiken. 


Petz Therapy Sensitive & Repair Shampoo

In de regel hoef je je kat niet te wassen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij langharige katten die toch buiten komen of bij huidproblemen na een behandelde vlooienplaag, is het misschien wel eens nodig. Petz Therapy Sensitive & Repair is de uitgelezen shampoo voor katten met een gevoelige of beschadigde huid.

De combinatie van mineralen, plantenextracten en voedende olie verzorgt en verzacht zowel de huid als de vacht.

De werking van de Sensitive & Repair Shampoo is nog intensiever als je na het wassen de Sensitive & Repair Conditioner gebruikt.


Petz Therapy Sensitive & Repair Conditioner

Als je kat huidproblemen heeft zoals jeuk of een droge, schilferige huid kun je hem of haar wassen met Petz Therapy Sensitive & Repair Shampoo. De Petz Therapy Sensitive & Repair conditioner is een voedende crèmespoeling die je na het wassen kunt aanbrengen.

Sensitive & Repair Conditioner bevat voedende oliën, proteïnen en vitamine B.


Petz Therapy Anti-Klit Lotion Spray

Heb je een langharige kat die buiten loopt? Dan kan de vacht nog wel eens gaan klitten, ook al borstel je regelmatig. Het probleem van klitten is dat er steeds meer uitgevallen, dode haren in blijven hangen. Die vormen een goede schuilplaats voor bacteriën en ongedierte. 

Klitten moet je daarom direct uitkammen. Als dat niet of moeilijk gaat en je kat er bovendien niet op zit te wachten, maakt Petz Therapy Anti-Klit Lotion Spray het karweitje gemakkelijker. Daarnaast heeft de spray een positieve werking op het voorkomen van nieuwe klitten. Anti-Klit Lotion Spray zorgt voor een diepe, natuurlijke glans, heeft een heerlijke frisse geur en is alcoholvrij.

Je sprayt de Anti-Klit Lotion op de klit en laat dit even drogen. Daarna ontwar de klit voorzichtig met je vingers. Spray vervolgens nogmaals om klitten op deze plek te voorkomen en kam de haren uit. Je kunt de spray niet gebruiken vlak voor het wassen van de kat.