Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Gezondheid

Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

7 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Kat Ziek? Test je kat zelf thuis binnen 1 minuut


Petnostics Startpakket Voor Katten

Met de Petnostics General Health Test Kit kun je eenvoudig thuis de gezondheid van je kat testen voordat hij of zij symptomen vertoont. In de test komen de volgende aandoeningen vroegtijdig aan het licht: diabetes, uitdroging, blaasstenen, bacteriële infecties, bloedarmoede, leveraandoeningen en ketonen in de urine.

Het Petnostics Startpakket voor katten werkt als volgt:

 • Download gratis de Petnostics app voor je smartphone in de App Store of Google Play Store
 • Vervang de gewone kattenbak korrels voor de Petnostic Hydrophobic kattenbak korrels
 • Als je kat heeft geplast verzamel je de urine met het bijgeleverde pipet en brengt dat over in de beker
 • Zet de deksel op de beker en scan de bovenkant van het deksel met de Petnostics app

De General Health Test Kit voor honden en katten bevat een beker en deksel met teststrip. Het Petnostics Startpakket voor katten bevat daarnaast ook speciale kattenbak korrels, die de urine niet absorberen zodat je die met een pipet kunt opnemen. De Petnostics app die de gegevens analyseert kun je gratis downloaden in de App Store of Google Play Store.

De Petnostics algemene gezondheidstest controleert de volgende parameters: glucose, pH-waarde, leukocyten, proteïne, SG, nitriet, urobilinogen, bilirubine, ketonen en bloed in de urine. Zo krijg je een indruk van de gezondheid van je kat nog voor er eventuele symptomen zijn. De test is van hoge kwaliteit en wordt ook dierenartsen gebruikt voor het bepalen van deze waarden. Met het Petnostics Startpakket voor katten kun je tussen de bezoeken aan de dierenarts zelf op een betrouwbare manier de lichamelijke conditie van je kat checken. 

Deze analyse waarschuwt je als je kat potentiële gezondheidsproblemen heeft. De resultaten kunnen in de app worden opgeslagen, zodat je de geteste waarden op de langere termijn in de gaten kunt houden.

Petnostics is geen vervanging van de dierenarts. Het is bedoeld om afwijkende waarden op te sporen, nog voordat je kat symptomen heeft. Bij duidelijke, acute gezondheidsproblemen ga je direct met je kat naar de dierenarts. Dat geldt ook als je met de Petnostics General Health Test Kit afwijkende waarden aantreft. Neem de testresultaten mee en bespreek deze met de dierenarts.


Petnostics Hydrophobic kattenbak korrels

Om de urine van je kat op te vangen voor een Petnostics test moet je de gewone kattenbakvulling eenmalig vervangen door speciale Petnostics kattenbak korrels. Normale kattenbak korrels absorberen de urine, die je dan niet op kunt vangen. 

De speciale kattenbak korrels Hydrophobic Cat Litter absorberen de urine niet. Nadat je kat heeft geplast kun je met het bijgeleverde pipetje de urine opnemen en in de Petnostics beker overbrengen. Daarna vul je de kattenbak weer met normale, absorberende korrels.

De Hydrophobic kattenbak korrels kun je gebruiken voor alle Petnostics gezondheidstests.


Petnostics Thuis Gezondheidstest voor katten

Met de Petnostics General Health Test Kit kun je eenvoudig de gezondheid van je kat testen. Deze eenmalige, algemene gezondheidscheck komt al in een vroeg stadium veel ziekten op het spoor. Er worden 10 parameters in de urine gecheckt waaronder glucose, bloed en ketonen.

Dierenartsen gebruiken dezelfde strips om deze parameters te controleren en deze waarden te analyseren. De Petnostics General Health Test Kit is daarmee een goede manier om tussen de bezoeken aan de dierenarts ook zelf de gezondheid van je hond of kat in de gaten te houden.

De Petnostics General Health Test Kit werkt heel eenvoudig:

 • Download de Petnostics app voor je smartphone. Dat is gratis via de App Store of Google Play
 • Verzamel de urine van je huisdier in het bekertje
 • Sluit de deksel en scan de bovenkant met behulp van de Petnostics-app

Door de analyse van de Petnostics app word je vroegtijdig gewaarschuwd voor dreigende gezondheidsproblemen van je huisdier, nog voordat de symptomen zich aandienen. De testresultaten kun je in de app opslaan om op langere termijn de gezondheid van je hond of kat in de gaten houden.

Hoe betrouwbaar ook, de Petnostics General Health Test Kit is geen vervanging voor de dierenarts. Als je hond of kat duidelijke en/of acute gezondheidsproblemen heeft, ga je natuurlijk direct naar de dierenarts. Hetzelfde geldt als je met behulp van de Petnostics General Health Test Kit een afwijking in één of meer van de geteste parameters aantreft. Bespreek de testresultaten met de dierenarts.

 

Petnostics Teststrips Urineweginfectie Voor Katten

Met de Petnostics Teststrips Urineweginfectie voor huisdieren kun je zelf je kat controleren op aanwijzingen voor een beginnende urineweginfectie. Dit is vooral aan te raden bij een verhoogd risico, bijvoorbeeld als je kat te weinig drinkt of al eens eerder urineweginfectie heeft gehad.

Bij een beginnende urineweginfectie zijn er nog nauwelijks symptomen, maar al wel bacteriën aanwezig in de urineweg. De dierenarts kan zo’n onopgemerkte infectie opmerken door middel van een urinemonster, maar als je kat geen symptomen heeft zal dat onderzoek niet snel plaatsvinden. Met de UTI (urinary tract infections) Teststrips van Petnostics kun je gemakkelijk zelf de urine van je kat testen. De test bepaalt de waarden van leukocyten, nitrieten en bloedafwijkingen in de urine, nog voordat er symptomen zijn.

Je kunt de test eenvoudig uitvoeren:

 • Allereerst vervang je de gewone kattenbakvulling door de speciale niet-absorberende korrels van Petnostics
 • Je vangt de urine van je kat op via een pipet en doet het in de testbeker
 • Je doopt de teststrip in de urine
 • Daarna plaats je de teststrip op de scankaart en laat dit analyseren door de gratis Petnostics app

Elk pakket Petnostics Teststrips voor urineweginfectie bestaat uit 5 teststrips en een scankaart. De Petnostics app om de teststrip te analyseren download je gratis in de App Store of Google Play Store. Dankzij deze test word je gewaarschuwd als je kat urineweg-ontsteking heeft, nog voordat er zich symptomen voordoen. De testresultaten kunnen in de app worden opgeslagen om de lange termijn de ontwikkelingen in de gaten te houden.

Petnostics Teststrips bij Urineweginfectie zijn in geen geval een vervanging voor de dierenarts. Als je merkt dat je kat moeite of pijn heeft bij het plassen en je een urineweginfectie vermoedt, ga je direct naar de dierenarts. Ook als je met behulp van de Petnostics UTI Teststrips afwijkingen vindt in de urine van je kat, ga je naar de dierenarts. Als je kat wordt behandeld voor een urineweginfectie, dan kun je de strips tussen de bezoeken aan de dierenarts gebruiken. Je kunt op die manier bijvoorbeeld controleren of een voorgeschreven antibioticakuur aanslaat. Jouw eigen tussentijdse testresultaten kun je bij de volgende controle met de dierenarts bespreken.


Petnostics Diabetes Test Strips voor katten

Als je kat diabetes heeft, is het belangrijk dat je zijn of haar bloedsuikerspiegel op peil houdt. Dit betekent dat je regelmatig met je kat naar de dierenarts moet. Tussendoor kun je ook zelf de glucose- en ketonen-spiegels van je kat controleren.

Met de Petnostics Diabetes Test Strips kun je de bloedsuikerspiegel van je kat eenvoudig thuis checken:

 • Je vangt de urine van je kat op met een pipet en de speciale niet adsorberende Petnostics kattenbak korrels
 • Je brengt de urine in de testbeker, doopt de teststrip erin en plaatst deze op de scankaart
 • Het resultaat laat je analyseren door de gratis Petnostics-app

Petnostics Diabetes Teststrips vormen geen vervanging voor het regelmatige overleg met en bezoeken aan je dierenarts. Een kat met diabetes moet altijd gemonitord worden door een dierenarts, maar tussendoor zelf thuis testen geeft je extra zekerheid. Als je met behulp van de Teststrips afwijkingen vindt in de glucosespiegel, kun je direct de dierenarts raadplegen en hoef je niet te wachten tot de volgende controle-afspraak.

In de Petnostics app kunnen de testresultaten worden opslagen. Zo kun je de ontwikkelingen in de bloedsuikerspiegel van je kat ook op langere termijn in de gaten houden. Dit levert ook voor de dierenarts relevante informatie op.

Gebruikers van de Diabetes Teststrips melden dat het helpt om het bloedsuiker-niveau van hun kat ook tussen de bezoeken aan de dierenarts stabieler te houden. Zelf zijn ze daardoor ook geruster over de ziekte van hun kat.

Heeft je kat geen diabetes, maar is er wel sprake is van risicofactoren zoals leeftijd en gewicht? Dan kunnen de Diabetes Test Strips tijdig duidelijkheid verschaffen wanneer je naar de dierenarts moet, voordat je kat symptomen krijgt. Dat is gunstig voor de behandeling en het verloop van diabetes.


Petnostics Blaasstenen Test Strips Voor Katten

Blaasgruis en blaasstenen zijn bij katten vaak voorkomende problemen. Katten zijn van nature niet geneigd om voldoende water te drinken, zodat de mineralen uit het voer worden weggespoeld. Met de Petnostics Blaasstenen Test Strips kun je de urine van je kat eenvoudig testen op de zuurgraad (pH-waarde) en andere afwijkingen die wijzen op kristalvorming in de urine. Dat is de eerste fase van blaasgruis.

De Petnostics Blaasstenen Test Strips zijn gemakkelijk in het gebruik:

 • Vang de urine van je kat op met het pipet vanaf de speciale Petnostics kattenbak korrels
 • Breng urine in de testbeker, doop de teststrip in de urine en plaats de strip op de scankaart
 • Laat het resultaat analyseren door de gratis Petnostics-app

Thuis de urine van je kat testen met de Petnostics Blaasstenen Test Strips op aanwezigheid van blaasgruis of blaasstenen is altijd zinvol. In het bijzonder is het aan te raden als je denkt dat je kat te weinig water drinkt en daardoor een hogere kans heeft om blaasgruis en -stenen te krijgen. Ook als je kat al eerder blaasgruis of -stenen heeft gehad is het een hulpmiddel om herhaling te voorkomen. In de app kun je de testresultaten ook op langere termijn volgen. Dat kan ondersteunend zijn tijdens de behandeling tegen blaasstenen.

Petnostics Blaasstenen Test Strips zijn geen vervanging voor de dierenarts. Als je kat moeilijk plast en/of daarbij pijn ervaart, ga je direct naar de dierenarts. Natuurlijk ook als je met behulp van de Test Strips afwijkingen vindt, die erop wijzen dat je kat  inderdaad kristallen of blaasgruis heeft. De dierenarts kan dit behandelen en een advies geven voor speciaal kattenvoer dat blaasstenen voorkomt.

Door deze test kunnen kristallen en blaasgruis aan het licht komen voordat je kat de pijnlijke symptomen vertoont. Zo ben je er sneller bij en kan de behandeling door de dierenarts eenvoudiger en sneller verlopen.