Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Algemene Verzorging

Bekijken als Rooster Lijst

19 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

19 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Beste verzorgingsproducten voor honden

OxyFresh Pet Shampoo

Mensenshampoo is niet geschikt voor je hond omdat de hondenhuid dunner is en een andere pH-waarde (zuurgraad) heeft. Als het nodig is om de vacht van je hond te wassen, gebruik dan altijd een speciale huisdieren-shampoo, zoals Oxyfresh Pet shampoo.

Alle producten van Oxyfresh, ook die van Oxyfresh Pet voor huisdieren, werken op basis van de actieve zuurstofformule Oxygene. Dat is een zeer effectieve, maar veilige manier om de vacht van je hond te reinigen en te ontdoen van vervelende geuren. Die worden veroorzaakt door bacteriën, die vluchtige zwavelverbindingen uit scheiden. Actieve zuurstof bestrijdt deze bacteriën op een voor je hond onschadelijke manier. Bovendien worden de stinkende zwavelverbindingen op moleculair niveau geneutraliseerd. Een natuurlijk ingrediënt als citrusolie ondersteunt dit, zodat je hond na een wasbeurt fris en natuurlijk ruikt. Oxyfresh Pet Shampoo kun je gebruiken voor alle soorten vacht, van kortharig tot langharig en, als je bijvoorbeeld ook katten hebt, ook voor andere huisdieren.

 

OxyFresh Pet Oorreiniger

Oxyfresh Pet Oorreiniger zijn de ideale, milde oordruppels om de oren van je hond regelmatig te reinigen. Je kunt hiermee voorkomen dat je hond last krijgt van oormijt of door het zwemmen in een vieze sloot een oorontsteking oploopt.

OxyFresh Pet Oorreiniger behoudt de natuurlijke flora in de hondenoren, zodat oormijt geen kans krijgt en de oren niet gaan stinken. Heb je ook katten of andere huisdieren, dan kun je dezelfde Oorreiniger gebruiken om een uitbraak van oormijt te voorkomen.

 

Oxyfresh Pet Totaalpakket

Het Oxyfresh Pet Totaalpakket bevat OxyFresh Pet Shampoo, OxyFresh Pet Oorreiniger en Oxyfresh Pet Spray. Al deze producten hebben een actieve zuurstofformule als belangrijkste ingrediënt. Als de vacht van je hond stinkt, spelen bacteriën daarin een grote rol. Zij scheiden vluchtige zwavelverbindingen uit, die uiteraard niet lekker ruiken. De actieve zuurstofformule bestrijdt deze bacteriën effectief, maar veilig voor jou en je hond. De stinkende zwavelverbindingen worden daarbij op moleculair niveau geneutraliseerd.

Met de Oxyfresh Pet Shampoo kun je de vacht van je hond reinigen. De Oxyfresh Pet Oorreiniger dient om de oren schoon te houden en oormijt besmettingen en oorontstekingen te voorkomen. De Oxyfresh Pet Spray kun je gebruiken als geur-verwijderaar voor alle oppervlakten. Spray hiermee simpelweg de ligplaats van je hond of andere plekken waar hij vaak ligt om je huis niet naar hond te laten ruiken.


Petnostics Startpakket Voor Honden

De Petnostics General Health Test Kit is een simpele, eenmalige gezondheidscheck voor je hond. Deze test, die je eenvoudig thuis kunt uitvoeren, brengt in een heel vroeg stadium klachten als diabetes, bacteriële infecties, bloedarmoede, blaasstenen, uitdroging, leveraandoeningen en ketonen in de urine aan het licht. Dat betekent dat je niet hoeft te wachten tot je hond symptomen van één van deze kwalen gaat vertonen.

Het Petnostics Startpakket voor honden bevat de General Health Test Kit voor honden en katten, bestaande uit een beker en deksel met teststrip, en een urine-collector speciaal voor honden. De app om de gegevens te analyseren kun je gratis downloaden in de App Store of Google Play Store.

Door middel van testen op de volgende parameters wordt de conditie van je hond in beeld gebracht: glucose, pH-waarde, bloed, leukocyten, nitriet, urobilinogen, proteïne, SG, ketonen en bilirubine. Dierenartsen gebruiken dezelfde strips om deze waarden te bepalen. Het Petnostics Startpakket voor honden is daarmee een betrouwbare manier om tussen de bezoeken aan de dierenarts zelf de gezondheid van je hond te monitoren. 

Het Petnostics Startpakket voor honden werkt als volgt:

  • Je download gratis de Petnostics app voor je smartphone in de App Store of Google Play Store
  • Schuif het handvat van de Urine Collector uit en plaats de beker in de ring
  • Verzamel de urine van je hond
  • Sluit de deksel van de beker en scan de bovenkant van het deksel met behulp van de Petnostics-app

De analyse door de Petnostics app waarschuwt je vroegtijdig voor potentiële gezondheidsproblemen van je hond. De resultaten worden in de app opgeslagen, zodat je de gezondheid van je hond ook op de langere termijn in de gaten kunt houden.

De Petnostics General Health Test Kit is echter geen vervanging voor de dierenarts. Bij duidelijke en acute gezondheidsproblemen moet je altijd met je hond naar de dierenarts gaan. Ook als je met de Petnostics General Health Test Kit afwijkende waarden in de geteste parameters aantreft, ga je met deze resultaten direct naar de dierenarts.


Reinigingsvloeistof voor de geslachtsdelen van je hond

Net als de huid, de oren en de ogen van je hond kunnen ook zijn of haar geslachtsdelen geïrriteerd raken. Het is normaal dat honden, en ook katten, hun geslachtsdelen likken om ze schoon te houden. Als je merkt dat je hond overmatig likt aan zijn of haar geslachtsdeel, dan wijst dat op een verstoring van het natuurlijke evenwicht op die plek. 

Het is goed om dan direct in te grijpen om de balans weer te herstellen en de irritatie op te lossen. Petz Therapy heeft speciale reinigers, waarmee je de geslachtsdelen veilig kunt reinigen. Ze zijn helemaal afgestemd op de uitwendige geslachtsorganen van teven en reuen.

Let op: bij ernstige problemen, zoals overdreven afscheiding bij een teef of een zwaardere ontsteking bij de reu, ga je naar de dierenarts. Nadat deze je hond heeft behandeld, kun je met behulp van de Vulva Reiniger of Voorhuid Reiniger herhaling van de problemen voorkomen.


Petz Therapy Vulva Reiniger voor honden

Petz Therapy Vulva Reiniger kun je gebruiken om de vulva te reinigen en problemen van en rond de vulva te voorkomen. Ook de vacht rondom de vulva kun je ermee reinigen, als die bijvoorbeeld verkleurd is. Omdat de geur wordt geneutraliseerd, wordt de teef ook minder interessant voor reuen. 


Petz Therapy Voorhuid Reiniger voor honden

Bij reuen kan de voorhuid een bron van irritatie en zelfs ontstekingen vormen. Met Petz Therapy Voorhuid Reiniger kun je de voorhuid voorzichtig reinigen. Regelmatig schoon houden voorkomt ontstekingen op die plek. Lichte ontstekingen kun je ook zelf behandelen met de vloeistof.

 

Het schoonhouden van de omgeving van je hond

Ook al hou je de vacht van je hond nog zo schoon, een mand of een deken gaat op den duur ook erg naar hond ruiken. Zelf verschoon je je bed omdat je er uren in ligt, bij een hond is dat niet veel anders. Gelukkig zijn er middelen om de omgeving van je hond schoon en geurvrij te houden.


Oxyfresh Pet Geurverwijderaar

Oxyfresh Pet Spray is zoals alle producten van Oxyfresh gebaseerd op de actieve zuurstofformule Oxygene. Het bevat geen schadelijke chemicaliën of parfum om geuren te maskeren.

Meestal worden geurtjes veroorzaakt door anaerobe bacteriën die op zuurstofarme plekken leven. Ze scheiden zwavelachtige stoffen uit, die uiteraard niet zo prettig ruiken en soms zelfs ronduit stinken. Als je deze bacteriën te lijf gaat met zuurstof, maak je niet alleen hun leven onmogelijk, maar je neutraliseert ook de stinkende zwavelverbindingen.

Oxyfresh Pet Spray kun je veilig gebruiken op alle oppervlakken. Als de vacht van je hond zo erg stinkt dat wassen niet voldoende is, kun je het zelfs direct op de hond sprayen. Een effectief maar veilig middel om de plekken waar je hond regelmatig ligt fris te houden.


Petz Therapy Schoonmaakmiddel voor dierenverblijven

Petz Therapy Clean 10% is een effectief schoonmaakmiddel in spray-vorm met een prettige frisse dennengeur. Je kunt het gebruiken om de vlekken van braaksel en uitwerpselen te verwijderen. Het is uitermate geschikt om benches en kattenbakken mee te reinigen, maar ook de vloeren en ruimtes in professionele dierenverblijven, zoals kennels, trimsalons en dierenartspraktijken.


Insect Out insectenspray

Jouw hond kan met deze spray lekker ravotten in de natuur, zonder het risico van een tekenbeet. De spray heeft voor ons een neutrale geur, maar insecten houden er niet van en blijven weg bij je hond. Deze bescherming tegen teken duurt 4 uur en de spray 

biedt 8 uur bescherming tegen muggen en vliegen. Je kunt het eenvoudig aanbrengen en het zorgt ook nog voor een glanzende vacht.


Instrumenten voor de verzorging van honden


TopHond Hondenschaar

Deze professionele hondenschaar is speciaal ontworpen om de vacht van je hond knippen. Deze hoogwaardige roestvrij stalen schaar werkt natuurlijk beter dan een botte keukenschaar. 

Het mes is scherp en glad, een voorwaarde voor het snel en strak knippen van de haren. De handvatten zijn zodanig ergonomisch ontworpen (rechtshandig) dat de schaar comfortabel in je hand ligt en het knippen van de vacht je minimale inspanning kost. Je loopt hierdoor minder risico op letsel door herhaalde bewegingen. Dit is belangrijk als je een grote hond met dikke vacht moet knippen of regelmatig een kleine hond. Let in dit verband ook op je houding en zorg dat de hond die je gaat knippen hoog genoeg staat, zodat je niet hoeft te bukken.


TopHond Nagelschaar

Te lange nagels zijn vervelend voor je hond, maar ook voor jouw huid en meubels. Zelf de nagels van je hond snel en veilig knippen is goed mogelijk met de TopHond Nagelschaar. 

Deze hoogwaardige schaar van roestvrij staal heeft scherpe messen, die zonder probleem de nagels van je hond knippen. Door de vorm van de messen kun je precies zien waar je de nagel afknipt, zodat je niet aan het levende gedeelte van de nagel komt. De handvatten zijn ergonomisch ontworpen. Dit maakt de nagelschaar comfortabel, gericht en veilig zelf de nagels te knippen van je hond, maar ook van katten en andere huisdieren.


Petz Therapy Tekentang

Als je vaak met je hond in de natuur loopt is het aan te raden om zowel je hond als jezelf bij thuiskomst na te kijken op meegelifte teken. Ga je langer op pad in de natuur, neem dan altijd een tekentang mee en controleer je hond en jezelf regelmatig. Constateer je teken, verwijder ze dan zo snel mogelijk. De Petz Therapy tekentang is een effectief en duurzaam instrumentje om teken te verwijderen bij honden, katten en mensen.

De speciale tekentang kan veel beter een teek verwijderen dan een pincet of een plastic tekentang. Daarbij is er het risico dat het lijf wel verwijderd wordt, maar de kop van de teek in de huid blijft zitten. Met alleen de kop in de huid kan de ziekte van Lyme nog steeds overgedragen worden.

De Petz Therapy tekentang is een duurzaam, roestvrij stalen instrument waarvan de kop in een hoek staat. De tekentang heeft daarnaast een ribbelig handvat voor een goede grip. Hiermee kun je de teek snel en trefzeker verwijderen zonder de huid van je hond, je kat of jezelf te beschadigen.


Petz Therapy Premium TekenKit

Als je vaak met je hond in de natuur loopt is het aan te raden om zowel je hond als jezelf bij thuiskomst na te kijken op teken. Als je langer op pad gaar in de natuur, neem dan altijd een tekentang mee en controleer je hond en jezelf regelmatig. Constateer je teken, verwijder ze dan zo snel mogelijk.

De Petz Therapy Premium TekenKit is een set van twee duurzame tekentangen, verpakt in een hoes van kunstleer. Het bevat behalve de De Petz Therapy tekentang een kleinere tang voor het verwijderen van de nimfen (baby teken).

Beide tangen zijn beter geschikt om teken en nimfen te verwijderen dan een pincet of plastic tang. Daarbij is er het risico dat het lijf wel verwijderd wordt, maar de kop van de teek in de huid blijft zitten. Met alleen de kop in de huid kan de ziekte van Lyme ook overgedragen worden.

De Petz Therapy tekentang en nimfentang hebben een roestvrij stalen kop. Die staat in een hoek om de teek of nimf gemakkelijk uit de huid te kunnen wippen, zelfs op moeilijk bereikbare plekjes. De kunststoffen handvaten hebben een ribbelige structuur voor een goede grip. Met de set kun je zowel teken als nimfen snel en trefzeker verwijderen zonder de huid van je hond, je kat of jezelf te beschadigen.