Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Urineweginfectie

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Urineweginfectie

Urineweginfecties komen bij huisdieren regelmatig voor. Bij honden gebeurt dat vooral bij teven, waarbij er bacteriën via het geslachtsorgaan de urinewegen binnen komen. Bij katten is er een andere oorzaak. Omdat zij afstammen van woestijndieren, drinken ze van nature weinig water. Hun urine is daardoor erg geconcentreerd, wat ze gevoelig maakt voor urineweginfecties. 

Een urineweginfectie is ook voor honden en katten een vervelende en pijnlijke aangelegenheid. De urineweg is het systeem in van het lichaam om overtollig vocht en afvalstoffen af te voeren. Bij je huisdier werkt dit systeem precies zoals bij ons. Daarbij is er wel verschil tussen mannetjes en vrouwtjes vanwege het verschil in vorm van de voortplantingsorganen.

Symptomen van urineweginfectie bij honden en katten:

  • Katten gaan vaak naar de kattenbak om te plassen
  • Honden willen vaker naar buiten, ook om vaker te plassen
  • Zowel katten als honden kunnen in huis gaan plassen, terwijl ze zindelijk zijn
  • Plassen kan moeilijk gaan of pijnlijk zijn, je huisdier kan daarbij mauwen of janken
  • Likken van de geslachtsorganen, veel vaker dan normale schoonmaak

In een later stadium van urineweginfectie kan er bloed in de urine zitten, wordt je hond of kat lusteloos. De eetlust verdwijnt, het dier vermagert en braakt, tenslotte kan het koorts krijgen en een slechte adem hebben.

Uiteraard zul je deze fase willen voorkomen. Bij de eerste symptomen ga je direct naar de dierenarts. De kans is groot dat je hond of kat een urineweginfectie opgelopen heeft. Het is belangrijk om de achterliggende oorzaak van de infectie te onderzoeken, want behalve een onschuldige infectie door bacteriën van buitenaf kan er sprake zijn van een andere oorzaak.

Om er nog sneller bij te zijn, en je hond of kat te controleren op urineweginfectie kun je thuis zelf de urine preventief testen. Met Petnostics Teststrips Urineweginfectie is dat eenvoudig en betrouwbaar, want de dierenarts gebruikt dezelfde strips. Petnostics Teststrips voor Urineweginfectie bestaat uit 5 teststrips en een scan-kaart. De bijbehorende Petnostics app om het resultaat te analyseren kun je gratis in de App Store of Google Play Store downloaden.

Deze thuis test is nooit een vervanging voor het consult bij de dierenarts. Als je huisdier al duidelijke symptomen heeft zoals moeite of pijn bij het plassen, moet je direct naar de dierenarts. Maar preventief testen is wel aan te raden als jouw huisdier een groter risico op urineweginfectie heeft. Bijvoorbeeld als je hond al eens eerder een urineweginfectie heeft gehad of je kat zoals gebruikelijk veel te weinig water drinkt. Als de Petnostics Teststrip Urineweginfectie afwijkingen aangeeft in de geteste waarden, ga je natuurlijk ook direct naar de dierenarts. Neem dan jouw testresultaten mee. 

Wordt je huisdier al behandeld voor een urineweginfectie, dan is de Petnostics Teststrips Urineweginfectie voor Hond en Kat heel geschikt om tussen de bezoeken aan de dierenarts door de urine te checken. Bijvoorbeeld om te controleren of een antibioticakuur aanslaat.

Petnostics Teststrips Urineweginfectie Hond en Kat

Een beginnende urineweginfectie is moeilijk herkenbaar omdat je kat of hond nog nauwelijks symptomen vertoont. In de urineweg zitten dan al wel bacteriën, die met behulp van een urinemonster zeker opgemerkt worden. Zonder symptomen is de kans klein dat je naar de dierenarts gaat, juist omdat er geen symptomen zijn.

Met de Petnostics Teststrips Urineweginfectie voor huisdieren kun je zelf het urinemonster van je huisdier checken op de relevante waarden voor urineweginfectie: leukocyten, nitrieten en bloed in de urine.

Petnostics Teststrips Urineweginfectie is nadrukkelijk geen vervanging voor het consult bij de dierenarts. Heeft je hond of kat al symptomen zoals moeite of pijn bij het plassen, ga dan direct naar de dierenarts. 

Deze test is preventief en in het bijzonder aan te raden als jouw kat of hond meer risico op urineweginfectie heeft. Bijvoorbeeld als je kat al eerder een urineweginfectie heeft gehad of te weinig water drinkt. Geeft de Petnostics Teststrip Urineweginfectie inderdaad afwijkingen aan in de geteste waarden, ga dan direct naar de dierenarts en neem jouw testresultaten mee. 

De Petnostics Teststrips Urineweginfectie voor Hond en Kat is ook zeer geschikt voor tussentijdse controle als je huisdier al wordt behandeld voor een urineweginfectie. Zo kun je bijvoorbeeld controleren hoe de voorgeschreven antibioticakuur aanslaat.