Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Gezondheid

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Is Je Hond Ziek? Test je hond thuis met een gratis APP

Petnostics Thuis Gezondheidstest voor honden en katten

Met de Petnostics General Health Test Kit kun je eenvoudig de gezondheid van je huisdier testen. Deze eenmalige, algemene gezondheidscheck komt al in een vroeg stadium klachten op het spoor zoaals

 1. bloedarmoede 
 2. blaasstenen
 3. diabetes
 4. urineweginfectie

Daarnaast ook uitdroging, bacteriële infecties, leveraandoeningen en ketonen in de urine. Er worden 10 parameters in de urine gecheckt: leukocyten, nitriet, bloed, urobilinogen, proteïne, pH-waarde, SG, ketonen, bilirubine en glucose.

Dierenartsen gebruiken dezelfde strips om deze parameters te controleren en deze waarden te analyseren. De Petnostics General Health Test Kit is daarmee een goede manier om tussen de bezoeken aan de dierenarts ook zelf de gezondheid van je hond of kat in de gaten te houden. 

De Petnostics General Health Test Kit werkt heel eenvoudig:

 • Download de Petnostics app voor je smartphone. Dat is gratis via de App Store of Google Play
 • Verzamel de urine van je huisdier in het bekertje
 • Sluit de deksel en scan de bovenkant met behulp van de Petnostics-app

Door de analyse van de Petnostics app word je vroegtijdig gewaarschuwd voor potentiële gezondheidsproblemen van je hond, nog voor de symptomen zich aandienen. De testresultaten kun je in de app opslaan om op langere termijn de gezondheid van je hond of kat in de gaten houden.

Hoe betrouwbaar ook, de Petnostics General Health Test Kit is geen vervanging voor de dierenarts. Als je hond duidelijke en/of acute gezondheidsproblemen heeft, ga je natuurlijk naar de dierenarts. Hetzelfde geldt als je met behulp van de Petnostics General Health Test Kit een afwijking in de geteste parameters aantreft. Bespreek dit met de dierenarts.


Petnostics Startpakket Voor Honden

De Petnostics General Health Test Kit brengt vroegtijdig, nog voordat je hond symptomen vertoont, diverse aandoeningen aan het licht. Denk aan diabetes, uitdroging, bacteriële infecties, bloedarmoede, blaasstenen, leveraandoeningen en ketonen in de urine. Je kunt deze eenmalige algehele gezondheidstest eenvoudig thuis uitvoeren.

De General Health Test Kit voor honden en katten bestaat uit een beker en deksel met teststrip. Het Petnostics Startpakket voor honden bevat daarnaast ook nog een urine-collector speciaal voor honden. De bijbehorende app die de gegevens analyseert download je gratis in de App Store of Google Play Store.

Deze unieke gezondheidscheck test op de volgende parameters: glucose, pH-waarde, leukocyten, nitriet, urobilinogen, proteïne, SG, bilirubine, ketonen en bloed in de urine. 

Op die manier wordt de conditie van je hond in beeld gebracht nog voor er eventuele symptomen zijn. De test is van hoge kwaliteit, dierenartsen gebruiken dezelfde strips voor het bepalen van deze waarden. Met het Petnostics Startpakket voor honden kun je tussen de bezoeken aan de dierenarts zelf op een betrouwbare manier de conditie van je hond te monitoren. 

Het Petnostics Startpakket voor honden werkt als volgt:

 • Download gratis de Petnostics app voor je smartphone in de App Store of Google Play Store
 • Schuif het handvat van de Urine Collector uit en plaats de beker
 • Verzamel de urine van je hond
 • Sluit de deksel van de beker en scan vervolgens de bovenkant van het deksel met behulp van de Petnostics-app

De analyse van de Petnostics app waarschuwt je als je hond potentiële gezondheidsproblemen heeft. De resultaten worden in de app opgeslagen. Als je later de test nogmaals doet, kun je de resultaten vergelijken en de gezondheid van je hond op de langere termijn monitoren.

Let op: de Petnostics General Health Test Kit vervangt niet de bezoeken aan je dierenarts. Bij duidelijke en acute gezondheidsproblemen ga je altijd met je hond naar de dierenarts. En natuurlijk ook als je met de Petnostics General Health Test Kit afwijkende waarden in de geteste parameters aantreft. Bespreek deze resultaten met de dierenarts.

 

Petnostics Teststrips Urineweginfectie bij honden en katten

De Petnostics Teststrips Urineweginfectie voor huisdieren is speciaal bedoeld voor honden en katten met een verhoogde kans op urineweginfectie. Bijvoorbeeld als je hond al wat ouder is of al eerder urineweginfectie heeft gehad. Een urineweginfectie kan lang verborgen blijven als je hond voldoende drinkt. Er zijn dan nauwelijks symptomen maar wel bacteriën in de urineweg. Normaal gesproken merkt de dierenarts zo’n onopgemerkte infectie op door middel van een urinemonster, maar als je hond geen symptomen vertoont kan het lang duren voordat dit wordt getest.

Met de UTI (urinary tract infections) Teststrips van Petnostics kun je zelf de urine van je hond testen. Ze checken de urine van je hond op leukocyten, nitrieten en bloedafwijkingen, ook als er nog geen symptomen zijn.

De test is eenvoudig uit te voeren:

 • Je vangt de urine van je hond op in een Petnostics Urine Collector of een beker
 • Daarna doop je de teststrip in de urine
 • Plaatst de teststrip op de scankaart en laat dit analyseren door de gratis Petnostics app

Iedere set Petnostics UTI Teststrips bestaat uit 5 teststrips en een scankaart. De gratis Petnostics app download je in de App Store of Google Play Store. Je wordt gewaarschuwd voor urineweg-problemen voordat er zich symptomen voordoen. In de app kunnen de testresultaten worden opgeslagen, zodat je ook de langere termijn ontwikkeling kunt zien.

De Petnostics Teststrips bij Urineweginfectie zijn geen vervanging voor de dierenarts. Als het plas-gedrag van je hond wijzigt en/of je een urineweginfectie vermoedt ga je naar de dierenarts. Dat doe je natuurlijk ook als je met behulp van de Petnostics UTI Teststrips afwijkingen vindt in de urine van je hond. Is je hond onder behandeling voor urineweginfectie, dan kun je de strips goed gebruiken tussen de bezoeken aan de dierenarts door. Zo kun je bijvoorbeeld controleren of een voorgeschreven antibioticakuur aanslaat en de testresultaten met de dierenarts bespreken.


Petnostics Urine Collector

Bij de Petnostics gezondheidstesten moet je de urine van je huisdier in een meegeleverde beker opvangen om te kunnen analyseren. Bij katten gebeurt dit door middel van speciale kattenbak-korrels, bij honden moet je de beker onder de urinestraal houden.

Dit gaat gemakkelijker en hygiënischer met de uitschuifbare Petnostics Urine Collector.

Deze is toegevoegd aan het Petnostics Startpakket voor honden, maar is daarnaast bruikbaar voor alle Petnostic testbekers.


Petnostics Diabetes Test Strips voor honden en katten

Als je hond diabetes heeft, is het essentieel om de bloedsuikerspiegel constant te houden. Hiervoor zul je regelmatig met je hond naar de dierenarts moeten. Tussen de controles door kun je de glucose- en ketonenspiegels van je hond thuis controleren met behulp van de Diabetes Teststrips van Petnostics. 

Met de Petnostics Diabetes Test Strips de bloedsuikerspiegel van je hond controleren is heel eenvoudig:

 • Je vangt de urine van je hond op
 • Je doopt de teststrip erin en plaatst deze op de scankaart
 • Het resultaat hiervan laat je analyseren door de gratis Petnostics-app

Petnostics Diabetes Teststrips zijn geen vervanging voor het overleg met en de bezoeken aan je dierenarts. Het zelf thuis testen geeft je wel extra zekerheid. Maar als je met behulp van de Teststrips afwijkingen vindt in de glucosespiegel of in het gedrag van je hond moet je altijd de dierenarts raadplegen.

In de Petnostics app kun je de testresultaten opslaan, zodat je de ontwikkelingen in de bloedsuikerspiegel van je hond op langere termijn kunt volgen. Hiermee kun je de dierenarts van nuttige informatie voorzien tijdens een controle.

Gebruikers van de Teststrips melden dat ze helpen om het bloedsuiker-niveau van hun hond tussen de bezoeken aan de dierenarts stabieler te kunnen houden. Bovendien zijn ze daardoor zelf geruster over de diabetes van hun hond.

Als je hond nog geen diabetes heeft, maar er wel sprake is van risicofactoren als leeftijd en gewicht, kunnen de Diabetes Test Strips je duidelijkheid verschaffen wanneer je naar de dierenarts moet.


Petnostics Blaasstenen Test Strips voor honden en katten

Blaasgruis en blaasstenen zijn een probleem, dat tegenwoordig vaak voorkomt bij honden.  Met de Petnostics Blaasstenen Test Strips kun je de urine van je hond gemakkelijk testen op de zuurgraad (pH-waarde) en specifieke afwijkingen die wijzen op kristallen in de urine.

De Petnostics Blaasstenen Test Strips zijn heel gemakkelijk in het gebruik:

 • Vang de urine van je hond op in de testbeker
 • Doop de Blaasstenen Teststrip in de urine en zet hem op de scankaart
 • Laat het resultaat analyseren door de gratis Petnostics-app

Thuis de urine van je hond zelf testen met de Petnostics Blaasstenen Test Strips op aanwezigheid van blaasgruis of blaasstenen is altijd nuttig. In het bijzonder is het aan te raden bij oudere honden en honden die vanwege hun ras een hogere kans heeft om blaasgruis en -stenen te ontwikkelen. Ook als je hond al eerder blaasstenen heeft en daarvoor is behandeld, is dit een hulpmiddel om herhaling te voorkomen. Tot slot kun je met de app de testresultaten op langere termijn volgen. Dat kan prettig en rustgevend zijn tijdens de behandeling tegen blaasstenen.

Petnostics Blaasstenen Test Strips vormen nooit een vervanging voor de dierenarts. Als je hond moeilijk plast en/of daarbij pijn ervaart, moet je direct naar de dierenarts. Dat doe je ook als je met behulp van de Test Strips afwijkingen vindt, die erop wijzen dat je hond inderdaad blaasgruis of -stenen heeft.

Door te testen komen kristallen en blaasgruis aan het licht voordat je hond symptomen vertoont. Zo kun je er snel bij zijn en voorkomen dat het grover blaasgruis of blaasstenen worden. Zeker wat betreft struviet blaasstenen, die vaak voorkomen, geldt dat naarmate je er sneller bij bent, de behandeling eenvoudiger is. Je hond is dan ook weer sneller gezond.