Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Urineweginfectie

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Urineweginfectie

Via de urineweg wordt overtollig vocht en afvalstoffen uit het lichaam verwijder. Bij honden katten werkt dat hetzelfde als bij ons. Wel is er een verschil tussen mannetjes en vrouwtjes, wat wordt veroorzaakt door de verschillende vorm van de voortplantingsorganen.

Honden hebben vaak last van urineweginfecties en dan vooral de teven. Bij hen kunnen bacteriën via het geslachtsorgaan gemakkelijk de urineweg binnenkomen en steeds verder binnendringen. Bovendien is de anus bij teven dichtbij, zodat besmetting via de ontlasting op de loer ligt. Bij reuen hebben de bacteriën het minder gemakkelijk. Hun urinebuis is langer en bovendien plassen ze vaak om hun territorium te markeren, waardoor eventuele bacteriën direct uit de urinebuis worden gespoeld.

Dat er bacteriën zitten rond de genitaliën en het achterste van je hond is heel normaal. Plassen helpt om eventueel binnengedrongen bacteriën uit de urinebuis te verdrijven. Als je hond weinig plast, door te weinig drinken of te weinig uitlaten, dan krijgen deze bacteriën meer kans om dieper binnen te dringen in de urineweg.

Bij katten, die extreem schoon op zichzelf zijn, is te weinig drinken zelfs de hoofdoorzaak. Katten drinken van nature niet veel, omdat hun voorouders woestijnbewoners waren.

Urineweginfecties zijn, net als bij mensen, voor huisdieren vervelend en pijnlijk. Let daarom altijd de symptomen van urineweginfectie, zodat je je hond of kat bijtijds kunt laten behandelen. 

Symptomen van urineweginfectie bij honden en katten:

  • Je kat loopt vaak op en neer naar de kattenbak om te plassen
  • Je hond wil vaker naar buiten om vaker te kunnen plassen
  • Katten en honden kunnen plotseling in huis gaan plassen, terwijl ze allang zindelijk zijn
  • Plassen gaat moeilijk of pijnlijk, je huisdier maakt geluiden die daar op wijzen
  • Overmatig likken van de geslachtsorganen
  • Urine ziet er anders uit, ruikt anders of er zit bloed in

Het spreekt voor zich dat als je hond of kat deze symptomen vertoont, je direct naar de huisarts gaat. Met Petnostics Teststrips Urineweginfectie voor Hond en Kat kun je de urine ook testen voordat er symptomen zijn. Je wordt dan sneller gewaarschuwd voor problemen in de urineweg van je huisdier. Dit is aan te raden als je hond of kat al eens eerder een urineweginfectie heeft gehad en bij katten, die soms helemaal geen symptomen vertonen. Als je hond of kat door de dierenarts wordt behandeld, kun je tussen de bezoeken door ook de urine testen met Petnostics Teststrips Urineweginfectie voor Kat en Hond.