Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Huidverzorging

Bekijken als Rooster Lijst

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Beste huidverzorgingsproducten voor honden

Honden hebben regelmatig huidproblemen en vaak gaat dat gepaard met jeuk. Het lastige is dat ze dan gaan likken, krabben en bijten. Dat maakt het meestal alleen maar erger.

Ook op andere manieren kun je zien dat je hond huidproblemen heeft, bijvoorbeeld als de huid schilferig is of er kale plekken zijn. Erg verharen of een vettige huid en vacht wijst eveneens op problemen.

Voor huidproblemen en jeuk bij de hond zijn er veel verschillende oorzaken. De meest voorkomende zijn een allergie of een voedingsallergie, een hormoonstoornis zoals een traag werkende schildklier, schurft, een auto-immuunziekte en een schimmelinfectie.

Als een hond een terugkerend huidprobleem heeft, is er altijd een onderliggende oorzaak. Om de huidproblemen te verhelpen is het dus zaak om die oorzaak op te sporen en te behandelen. In veel gevallen zul je hiervoor met je hond naar de dierenarts moeten gaan.

Ondertussen kun je de klachten verzachten, of in ieder geval niet verder verergeren, door een goede huidverzorging.


Petz Therapy Sensitive Multi Functie Olie

Deze multifunctionele olie kun je gebruiken als de hondenhuid en -vacht is aangetast door veelvuldig krabben, bijvoorbeeld veroorzaakt door een allergie. Terwijl je op zoek gaat naar waar je hond precies allergisch voor is en deze oorzaak wegneemt, kun je de huid zo veel mogelijk verzorgen. 

Petz Therapy Sensitive Multi Functie Olie is een rijke, verzorgende olie, die diep in de huid doordringt. Het kalmeert en heelt de huid doordat het de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert. Je kunt het ook gebruiken als je hond last heeft van geïrriteerde voetkussentjes door het lopen op een scherpe ondergrond of te heet zand. De irritatie verdwijnt en de voetkussentjes zullen snel weer in topconditie zijn.


Petz Therapy Sensitive Crème

Deze vetvrije zalf kun je gebruiken bij kleinere, niet chronische huidproblemen zoals een wondje of tijdelijke huidirritaties en jeuk. Verschillende etherische oliën, waaronder aloë vera, werken kalmerend en helend.

Petz Therapy Sensitive Crème wordt direct door de huid opgenomen en kun je preventief gebruiken als conditioner. Was de vacht eerst met één van de Petz Therapy shampoos en droog af met een handdoek. Breng de crème aan op de vacht en spoel het niet uit. Sensitive Crème bevat geen parfum en kan je behalve voor je hond ook zelf gebruiken. 


Petz Therapy Sensitive & Repair Shampoo

Terwijl je de oorzaak van de huidproblemen laat opsporen en behandelen, is het goed om de huid en de vacht zoveel mogelijk te ontzien. Petz Therapy Sensitive & Repair is de uitgelezen shampoo voor honden met huidproblemen. 

Zoals alle shampoos van Petz Therapy is de pH-waarde afgestemd op de hondenhuid en tast de natuurlijke vetlaag niet aan. Petz Therapy Sensitive & Repair Shampoo kun je gebruiken als je hond last heeft van schilfers, jeuk of een droge of doffe vacht. De shampoo is eveneens geschikt voor honden met een erg vette vacht en of een vette huid met een te hoge talgproductie.

De juiste combinatie van mineralen, plantenextracten waaronder kokosnoot, vitamines en voedende olie verzorgen en verzacht zowel de huid als de vacht.

De werking van de Sensitive & Repair Shampoo wordt geïntensiveerd door na het wassen de Sensitive & Repair Conditioner te gebruiken.


Petz Therapy Sensitive & Repair Conditioner

Als je hond huidproblemen heeft zoals jeuk, een droge, schilferige huid of een doffe vacht, kun je hem het beste wassen met Petz Therapy Sensitive & Repair Shampoo. Petz Therapy Sensitive & Repair conditioner is een rijke, voedende crèmespoeling, waarmee je na het wassen de huidverzorging kunt optimaliseren.

Sensitive & Repair Conditioner bevat voedende oliën, proteïnen en vitamine B. Uiteraard is de pH-waarde afgestemd op de zuurgraad van de hondenhuid, zodat de natuurlijke beschermingslaag niet wordt aangetast. De crèmespoeling is geschikt voor alle soorten en lengtes vacht.


Petz Therapy Anti-Klit Lotion Spray

Als de vacht van je hond snel gaat klitten, is dat vragen om huidproblemen. Klitten vangen steeds meer uitgevallen, dode haren en vormen een goede schuilplaats voor bacteriën en ongedierte. Het is aan te raden om klitten direct uit te kammen. Met deze Petz Therapy Anti-Klit Lotion Spray gaat dat gemakkelijker en sneller. Bovendien heeft de spray een positieve werking op het voorkomen van nieuwe klitten. Daarnaast zorgt het voor een diepe, natuurlijke glans over de hondenvacht. De spray heeft een heerlijke frisse geur en is absoluut alcohol vrij.

Petz Therapy Anti-Klit Lotion Spray is in eerste plaats bedoeld voor halflange en langharige vachten, die immers de neiging hebben om te klitten. Bij een kortharige hond kan het gebruikt worden als een natuurlijke glansspray. De spray is geschikt voor elke diersoort met een vacht. Hoewel de pH-waarde is afgestemd op de vacht van huisdieren kun je Anti-Klit Lotion Spray zonder problemen ook zelf gebruiken.

 

Het gebruik is heel simpel. Spray de Anti-Klit Lotion op de klit, laat dit even drogen en ontwar de klit voorzichtig met je vingers. Spray nogmaals om klitten op deze plek te voorkomen en kam de vacht daarna uit. De spray is niet geschikt om te gebruiken direct  voor het wassen van de hond.