Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

Oormijt

Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Oormijt

Oren zijn voor dieren heel belangrijk, niet alleen om te horen maar ook voor de communicatie met soortgenoten en mensen. Tegelijkertijd is het oor een heel kwetsbaar orgaan. In het binnenoor van honden en katten kan het gezonde evenwicht van bacteriën en schimmels snel verstoord raken. Dan kunnen er bacteriën gaan woekeren, maar ook oormijt. Oormijt is een heel besmettelijke parasiet genaamd Otodectes Cynotis, die gemakkelijk overspringt tussen huisdieren. Niet alleen honden en katten, maar ook knaagdieren kunnen er aan lijden.

Het is dus goed om regelmatig de oren van je huisdier(en) te controleren. Je kunt er in kijken, maar ook aan ruiken. Een gistachtige geur of stank kan een teken zijn van oormijt. En als je al in deze fase maatregelen neemt, voorkom je ernstigere oorproblemen.

Je kunt de oren ook af en toe reinigen en het overtollige oorsmeer verwijderen. Als je dit zelf doet, gebruik dan geen wattenstaafjes of katoenen watten. Beter is het om met je vingers of een zachte tissue voorzichtig het oor schoon te vegen. Gebruik indien nodig zachte en veilige oordruppels, die de oren niet nog verder irriteren. 

Oxyfresh Pet Ear Cleaner

In principe kun je oormijt bij je hond, kat of knaagdier zelf behandelen met Oxyfresh Pet Ear Cleaner. Deze effectieve, alcoholvrije oordruppels voor dierenoren zijn gebaseerd op de actieve zuurstofformule Oxygene. Die neutraliseert het overvloedige oorsmeer en vuil in de oren, remt de groei van bacteriën af en bestrijdt oormijt. Heb je meerdere huisdieren in huis, behandel ze dan allemaal tegelijk.

Hou na de behandeling de binnenkant van de oren een paar dagen in de gaten en herhaal de behandeling zonodig. Ook kun je Oxyfresh Pet Ear Cleaner gebruiken om de oren preventief te reinigen en oormijt te voorkomen.

Let erop dat je met ernstige oormijt of zelfs oorontsteking met je huisdier naar de dierenarts gaat. 

Petz Therapy Milde Oorreiniger Hond, Kat en andere huisdieren

Ook Petz Therapy Milde Oorreiniger zijn veilige oordruppels voor huisdieren. Ze reinigen de dierenoren op een milde manier. Je kunt het middel gebruiken voor honden en katten, maar ook andere diersoorten en zo al je huisdieren tegelijk behandelen.

De formule is gebaseerd op etherische oliën, waaronder het verzachtende aloë vera. Ook Petz Therapy Milde Oorreiniger respecteert de natuurlijke flora van de gehoorgang.