Gratis verzending boven de €60,-

Niet goed = Geld terug

 Vandaag besteld, direct verzonden

Achteraf betalen

10 tips om Hondengeur uit huis te verwijderen

Je hond is je beste kameraad maar brengt nogal eens een geur mee, die je liever niet in je huis hebt hangen. Met onderstaande maatregelen kun je je huis weer snel fris en schoon laten ruiken.

  1. OxyFresh Pet geurverwijderaar

De gemakkelijkste en meest effectieve manier om je huis niet naar hond te laten ruiken is OxyFresh Pet geurverwijderaar. Deze is speciaal ontwikkeld om de nare geuren die huisdieren kunnen verspreiden tegen te gaan. De producten van OxyFresh zijn gebaseerd op een actieve zuurstofformule, het gepatenteerde Oxygene. OxyFresh Pet spray bevat geen schadelijke chemicaliën of parfum. Geuren worden niet gemaskeerd, maar dankzij het contact met de zuurstof verwijderd door moleculaire neutralisatie.

Deze spray kun je veilig gebruiken op alle oppervlakken. Je kunt het zelfs direct op de hond sprayen als de vacht erg stinkt.

  1. Ventileer je huis voldoende

Een slaapkamer waar je een nacht in heb liggen ronken ruikt ook niet fris als je geen raampje of ventilatie openzet. Datzelfde geldt voor een woonkamer of andere ruimte waarin je hond zich een groot deel van de dag bevindt. Je huis goed ventileren is over het algemeen gezonder, maar helpt ook tegen een hondengeur.

  1. Houd de mand of het kleed waar de hond op ligt schoon

Hondengeur trekt natuurlijk in de stoffen waar de hond veel op ligt, net zoals onze eigen geur in onze kleren en beddengoed blijft hangen. Evenals je kleren moet je dus het kleed van je hond of het binnenwerk van de mand regelmatig reinigen. Tussen het wassen door kan onze nummer 1, OxyFresh Pet spray je een goede dienst bewijzen om het “hondenbed” fris te houden.

Als je je hond regelmatig meeneemt in de auto kan zijn geur ook in de bekleding gaan zitten. Om dit te voorkomen kun je je hond op een losse deken laten zitten of liggen. Die kun je regelmatig wassen en tussendoor sprayen met OxyFresh Pet spray.

  1. Bekijk het voer kritisch

Niet al het hondenvoer dat verkocht wordt is van goede kwaliteit en goed verteerbaar voor honden. Slechte kwaliteit voer is niet alleen slecht voor het gebit en de gezondheid van je hond, maar kan er ook zorgen voor een afwijkende lichaamsgeur van je hond. Niet of onvoldoende verteerde voedingsstoffen kunnen leiden tot een verstoord metabolisme. Sommige stoffen worden dan via de huid afgescheiden, vergelijkbaar met mensen die veel uien, knoflook of alcohol genuttigd hebben.

Als je hond een nare geur verspreidt, is het de moeite waard om hoogwaardiger voer te proberen. Je kunt advies aan de dierenarts vragen of zelf kijken op de Voerwijzer (https://www.voerwijzer.com). Behalve dat kwalitatief goed voer de lichaamsgeur van je hond verbetert, komt dit ook nog eens zijn gezondheid en gebit ten goede.

  1. De vacht verzorgen

Borstel je hond regelmatig om de loszittende haren te verwijderen. Uitgevallen haar is dood en kan op den duur gaan stinken. Klitten vormen bovendien een vangnet voor vuil en bacteriën. Dit alles kun je voorkomen door je hond regelmatig te borstelen en. Hoe vaak dat moet is afhankelijk van of het een kort- of langharige hond is. Zoek de geschikte borstel of kam en hou de vacht schoon.

  1. Was de vacht van je hond met shampoo

De vacht van een hond heeft altijd een specifieke geur, maar als de vacht echt stinkt kan het nodig zijn om je hond te wassen. De vacht kan bijvoorbeeld stinken door een duik in vies water, maar ook onderdak bieden aan stinkende bacteriën.

Als je je hond gaat wassen, gebruik dan nooit jouw eigen mensenshampoo. Die is schadelijk voor de hondenhuid en op huidproblemen zit je natuurlijk niet te wachten. Gebruik als je hond echt aan een wasbeurt toe is een speciale hondenshampoo. Een goede hondenshampoo is OxyFresh Pet Shampoo. Die werkt evenals de spray op nummer 1 op basis van de actieve zuurstofformule Oxygene. Zuurstof maskeert de stank niet, maar neutraliseert op een veilige manier de bron ervan.

  1. Je hond afdrogen

Als je met je hond in de regen hebt gelopen, ruikt de vacht na thuiskomst vaak ook wat sterker. Je hond afdrogen en eventueel wat OxyFresh Pet spray spuiten voorkomt dat deze natte vacht geur zich door het huis verspreidt.

Veel honden houden ervan om in een sloot te springen, zeker als het warm weer is. Het maakt ze niet veel uit of die sloot schoon is of dat het stilstaande water stinkt maar het stinkende slootwater gaat in de vacht wel mee naar huis. Om de stank niet door het huis te verspreiden kun je je hond het best bij binnenkomst zo snel mogelijk afdrogen. Nog beter is het om de vacht voor het afdrogen af te spoelen met schoon water.

  1. Verzorg het gebit van je hond

De bek van een hond met een gezond gebit heeft een specifieke geur, maar dat moet wel te harden zijn. Als de adem van je hond stinkt wijst dat op een probleem in de bek, bijvoorbeeld van het gebit. Er zijn tal van manieren om het gebit van je hond te verzorgen en de bekgeur te verbeteren. Denk aan dieetmaatregelen, tandpasta voor huisdieren en kauwspeeltjes. Verreweg de simpelste maatregel is OxyFresh Pets Water Additive, een mondwater speciaal voor huisdieren. Dit voeg je eenvoudig toe aan het drinkwater van je hond.

  1. Hou de oren van je hond schoon

Net als het gebit van de hond, kunnen de oren ook gaan stinken. Veel honden hebben oorproblemen zoals oorontsteking en oormijt. Door overtollig oorsmeer, bacteriën en de besmettelijke parasiet Otodectes Cynotis (oormijt) ontstaat een broeierig milieu waarin het gezonde evenwicht van bacteriën en schimmels verstoord raakt. Vooral bij honden met hangende oren liggen oorproblemen altijd op de loer.

Met een oorontsteking ga je natuurlijk naar de dierenarts, maar voorkomen is beter dan genezen. Ruik eens in het oor van je hond en maak de oren af en toe preventief schoon. Dat kan effectief en gemakkelijk met Oxyfresh Pet Ear Cleaner.

  1. Maskeer de overblijvende geur

Als je alle bovenstaande punten gecheckt hebt en toepast maar je huis ruikt nog steeds naar hond, kun je dat laatste restje hondengeur maskeren.

Dat kan op een natuurlijke manier door altijd verse, sterk geurende bloemen neer te zetten of door middel van aroma´s. Daarbij kun je denken aan simpele geurkaarsen, een verdamper voor etherische olie of een luchtverfrisser in het stopcontact.

Ook kun je af en toe je hond een lekker luchtje geven met de speciale huisdieren-parfum van Petz Therapy.